WeRyoung.

Inspirerende INFOrmatie voor jongeren

We R Young.

Een blog met inspirerende informatie voor jongeren. We R Young brengt je informatie over nieuwe technologieën en shopping. Neem eens een kijkje bij onze artikelen om te kijken of er iets voor je tussenstaat.

Nieuwe apparaten die je kunt kopen

Goede tablets voor kinderen

Als je dan toch bezig bent met je kind goed aan te kleden, dan kun je je ook nog wel focussen op een goed uitziende accessoire van iets waar ze binnenkort al niet meer zonder mee kunnen, de tablet.

Is scherm tijd op de tablet slecht voor kinderen?

Als ouder ziet u dat uw kind veel tijd doorbrengt op tablets, telefoons en andere apparaten kunnen zich zorgen maken. Velen van ons vinden dat het actief zijn, buiten spelen of een boek lezen, beter is voor de ontwikkeling van kinderen. Toch zie je veel sites als beste-kindertablet.nl adviseren over de leermogelijkheden die een tablet te bieden heeft.

Terwijl lichamelijke activiteiten, lezen en andere meer 'traditionele' activiteiten nog steeds een zeer belangrijk onderdeel vormen in de ontwikkeling van kinderen, vertrouwen de meeste ouders en verzorgers erop dat ze van tijd tot tijd op het scherm aansluiten om hun kind te betrekken, terwijl ze tegelijk iets hebben waarmee ze zich kunnen zebezighouden.

Sommige deskundigen betogen dat jonge kinderen helemaal niet zouden moeten worden blootgesteld aan schermen, terwijl anderen van mening zijn dat het op zich geen probleem is, zolang de tijd van de kinderen bestaat uit een evenwichtige reeks activiteiten.


Ouders maken zich soms zorgen dat de tijd die op het scherm wordt uitgeoefend, mogelijk belangrijke ontwikkelingen in gebieden zoals sociale en communicatieve vaardigheden opleveren. Echter, als apparaten en technologie zich hebben ontwikkeld tot meer intuïtief en creatief, hebben ze een wereld van mogelijkheden voor kinderen geopend die eerder gefrustreerd waren door de beperkingen van hun capaciteiten en hun omgeving.

Empowereren van kinderen om te communiceren. Vader en dochter spelen bijvoorbeeld samen op een tablet. Dat is ook hoe technologie kan helpen, in het samenbrengen van ouder en kind. Veel jonge kinderen communiceren nog niet door lezen en schrijven, maar zijn vol ideeën die ze willen uiten.

Dit kan een echt frustrerende fase voor hen zijn, maar het gebruik van technologie op de juiste manier kan hen ertoe brengen hun ideeën over te brengen. Dit kan vooral gelden voor kinderen met communicatieproblemen.

Technologie als video-oproep op een tablet of telefoon kan sociale interactie en communicatievaardigheden ondersteunen, omdat het het voor kinderen gemakkelijk maakt om mensen te laten zien wat ze willen overbrengen of om de facetten van het dagelijks leven aan familie en vrienden te omschrijven. Hierdoor leren ze ook beurten, rekening houden met hun gesprekpartner en uitleggen op een manier die begrijpelijk is voor iemand die niet op dezelfde plek zit.

Door met anderen deelnemen aan apps en games of foto's nemen en bekijken, worden ze gedeelde ervaringen en kunnen ze stimulansen bieden voor de eigen vragen van kinderen, verhalen en verbeeldingskrachtige reacties. Sommige kinderdagverblijven en scholen moedigen jonge kinderen aan om hun eigen foto's te maken om hun families te laten zien en deze kunnen een focus krijgen op het praten over hun dag weg van huis.

Help je kind leren door middel van technologie.  Professor Lydia Plowman heeft de manier waarop kinderen leren via apps en games, onderzocht. In deze video legt ze uit wat ouders kunnen doen om de leervoordelen van technologie voor hun kind te ontgrendelen. Dat is ook geleide interactie, Papa en dochter op bank met behulp van een tablet en zijn samen aan het werk tot een gemeenschappelijk doel.


Hoe kan je kind leren door middel van technologie? Bijna elke game, app of website kan een positieve leergogelijkheid voor je kind bieden als je denkt over manieren om hun spel te ondersteunen. Effectieve begeleide interactie gaat over het vinden van manieren om je kind te helpen spelen en te leren met technologie.

Het is meer dan om te helpen als ze vast zitten, hoewel soms dat alleen slechts nodig is. Geleide interactie komt vaak van nature: interesse tonen, vragen stellen, suggesties doen, aanmoediging geven, prestaties presteren, gewoon dichtbij zijn en kinderen helpen om hun frustraties te behandelen. Al deze methoden kunnen vertrouwen opbouwen en uw kind spelen en leren ondersteunen.


Virtuele plezier in real-world vaardigheden zorgt ook voor geleide interactie en omvat ook het denken aan manieren om het leren van kinderen buiten het scherm te vergroten. Bijvoorbeeld, als het virtuele spel inhoudt voor het sorteren van objecten in verschillende categorieën, kunt u opvolgen met een real-world game waarin uw kind helpt om de was te sorteren. Hierdoor heb je hen geholpen om te verhouden wat ze op het scherm hebben ervaren in het dagelijks leven.

Kinderen betrokken bij uw online taken en het laten van je kind in dagelijkse taken, zoals online winkelen, het weer controleren of aanwijzingen opzoeken, kan ook goed zijn voor het geven van kinderen een gevoel van zin en het ontwikkelen van hun knowhow over hoe te weten komen over dingen. Deze dagelijkse taken kunnen ook grote kansen zijn om met je kind te praten over de bredere wereld en hun algemene kennis te ontwikkelen, bijvoorbeeld om te praten over wat hun favoriete voedingsmiddelen zijn en waarom, waar het eten in de winkels vandaan komt of anders weer .

Hoe goede apps voor kinderen vinden? De apps, games en websites die als 'educatief' worden bevorderd zijn niet altijd de beste voor het ondersteunen van leren. Het feit dat ze interactief zijn, betekent niet noodzakelijk dat ze veel beter zijn dan een ouderwets werkboek met zijn juiste en verkeerde antwoorden. Kinderen kunnen een tijdje van deze producten genieten, maar dan worden er een beetje verveeld, en we weten nu dat ze niet de meest geschikte of interessante manier zijn om te leren.